سفارش تبلیغ
صبا ویژن

از بین بردن رسوب سماور گازی

 

بهترین روش های جرم گیری و از بین بردن رسوب سماور گازی

مطالب برگرفته از سایت گزینگ کالا

استفاده کردن به طور مداوم از سماور باعث می شود که رسوب بگیرد و در طعم چایی و آب تغییر ایجاد کند. سماور در منزل ما ایرانی ها یکی از پر استفاده ترین لوازم آشپزخانه به حساب می آید بنابراین باید زود به زود آن را تمیز و جرم گیری کنیم. اگر جرم سماور زود به زود تمیز نشود به مرور به لایه های ضخیم تبدیل می شود که بعد ها به سختی جرم از بین می رود. رسوبات که سفید رنگ هستند در اثر تبخیر آب داغ و به جا ماندن مواد معدنی جامد به سطح داخلی سماور می چسبد و موجب کدر شدن آب و طعم چای می شود. با رسوب گرفتن زیاد سماور و تمیز نکردن آن  باعث کمتر شدن عمر سماور می شود. با روش هایی که برای از بین بردن رسوب سماور گازی وجود دارد می توانید داخل سماور را تمیز کنید و از شر رسوبات راحت شوید. در ادامه مقاله  روش هایی که برای از بین بردن رسوب سماور گازی و جرم گیری سماور وجود دارد را برای شما خواهیم گفت.

رسوب یا جرم سماور چیست؟

جرم کتری در واقع رسوباتی آهکی و سفید رنگ است که به آن کربنات کلسیم گفته می‌شود. زمانی که شما کتری را برای درست کردن آب گرم روی حرارت قرار می دهید، مقداری از آب آن بخار می ‌شود و رسوبات آهکی به‌ جا مانده از آن به صورت جامد در کف کتری باقی می ماند. خانه هایی که لوله کشی آن ها قدیمی است و یا آپارتمان هایی که در آن ها از مخازن آب یا سیستم گرمایش مرکزی استفاده شده است بیشتر با مشکل آهک و رسوب گرفتن رو به رو می شوند. در مناطقی که سختی آب نیز بیشتر است مقدار منیزیم و کلسیم در آب زیاد است باعث رسوب گرفتن می شود.

از بین بردن جرم سماور هر چند وقت یک بار لازم است ؟

اگر به مداوم از سماور و کتری برای درست کردن آب جوش استفاده می کنید باید به طور مرتب برای تمیز کردن سماور و رسوب زدایی اقدام کنید. بهتر است که هر ماه یکبار سماور خود را تمیز کنید و خوب شستشو دهید. اگر همانطور که گفتیم منطقه زندگی شما طوری است که آب شما آهکی است و سماور شما بیشتر از جاهای دیگر رسوب میگیرد باید مدت زمان تمیز کردن را کاهش دهید و زودتر این کار را انجام دهید.

رسوب زدایی و از بین بردن جرم سماور گازی با سرکه

سرکه به کاربردی ترین محلول برای تمیزی در خانه ها تبدیل شده است و یکی از بهترین روش ها برای جرم گیری سماور است. با استفاده از سرکه به راحتی می توانید جرم سماور و یا کتری را از بین ببرید. برای این کار باید ابتدا سماور را به مقدار مساوی از آب و سرکه پر کنید. بعد از آن سماور را روشن کنید و اجازه دهید به جوش آید و حدود یک ساعت با محلول آب و سرکه بجوشد. حال مخلوط آب و سرکه را خالی کنید و با استفاده از یک اسکاج داخل سماور را به خوبی تمیز کنید. اگر بعد از تمیز کردن سماور هنوز شاهد جرم و یا رسوبات اهکی بودید و داخل سماور باقی مانده بود بهترین راه این است که همین مراحل را دوباره تکرار کنید. اگر مقدار جرم و رسوب داخل سمار زیاد است می توانید از مقدار بیشتری سرکه استفاده کنید به این صورت که سرکه بیشتر از آب باشد. نباید داخل سماور را زیاد بسابید و از این کار اجتناب کنید. با زیاد سابیدن داخل سماور ممکن است که به آن آسیب وارد کنید. بعد از تمیز کردن سماور باید آن را به خوبی آبکشی کنید و چند باری آن را بجوشانید و آب را عوض کنید تا بوی سرکه از بین برود.

 

"</p

 

از بین بردن جرم کتری یا سماور با لیمو

یکی دیگر از روش های از بین بردن رسوب و جرم سماور استفاده کردن از لیمو است. برای اینکه بخواهید رسوب سماور را از بین ببرید باید سماور را پر از آب کنید و چند قطعه لیمیو برش داده شده را داخل آن بریزید. سماور را روشن  کنید و اجازه دهید تا به جوش آید. بعد یک یا دو ساعت جوشیدن سماور را خالی کنید و لیمو های داخل کتری را خارج کنید. سماور را بخوبی شستشو دهید و از یک اسکاج برای تمیزی بهتر استفاده کنید. این روش برای زمانی که رسوب و جرم سماور زیاد نیست استفاده کنید

از بین بردن جرم و رسوب ضخیم سماور با استفاده از جوش شیرین

جوش شیرین ماده موثری برای تمیزی هر نوع جرم، لکه و یا رسوب است. قدرت تمیز کنندگی زیادی دارد و به راحتی هر نوع رسوب و جرمی را می توانید با آن تمیز کنید. برای از بین بردن رسوب سماور باید چند قاشق جوش شیرینرا داخل سماور بریزید و مدتی همینطور سماور را رها کنید تا د راین حال باقی بماند. حال با کمک یک اسکاج نرم داخل سماور ا به خوبی تمیز کنید تا رسوبات از سماور جدا شوند.سماور را به خوبی آبکشی کنید. برای تمیزی بهتر و از بین رفتن رسوب می توانید از جوش شیرین با کمی آب لیموی تازه و یا سرکه سفید استفاده کنید. سپس داخل سماور را از آب پر کنید و آن را روشن کنید تا به جوش بیاید. ترکیب جوش شیرین و سرکه یا آبلیمو بهترین روش برای از بین بردن هر نوع جرم و رسوب است. بعد از انجام این مراحل سماور را آبکشی و چند باری آن را جوشانده و آب را خالی کنید تا بویی در آن باقی نماند.

رسوب زدایی و از بین بردن جرم کتری و سماور با نوشابه

حتما قدرت تمیز کنندگی نوشابه کوکاکولا را زیاد شنیده اید و باید بدانید که نوشابه یک ماده بی نظیر برای تمیزی است. با استفاده از نوشابه می توانید هر نوع جرم و رسوب را از بین ببرید. داخل سماور را پر از نوشابه کوکاکولا کنید و سماور را روشن کنید و بگذارید به جوش بیاید. نیم ساعتی بگذارید سماور بجوشد سپس آن را با آب فراوان بشویید و به خوبی آبکشی کنید. می بینید که تمام رسوبات و جرم از بین رفته است. برای اینکه سماور بوی نوشابه ندهد بهتر است سماور از آب پر کنید و دوباره بزارید بجوشد تا بوی نوشابه کامل از بین برود. جرم گیری سماور با نوشابه یکی از کاربردی ترین روش های از بین بردن رسوب سماور می باشد.

 

"</p

 

از بین بردن جرم کتری و سماور با استفاده از اسید سیتریک

اسید سیتریک یا همان جوهر لیمو یکی از بهترین اسید ها برای تمیزی است که در لیمو ترش و پرتقال نیز وجود دارد. یک ماده بسیار قوی برای برای از بین بردن رسوب کتری و سمار است. از این ماده می توانید برای جرم گیری و تمیز کردن سماور و یا حتی ماشین ظرفشویی و ماشین لباسشویی نیز استفاده کنید. برای پاک کردن رسوب سماور و کتری برای تمیز کردن سماور باید، سماور را تا نیمه از آب پر کنید و روی حرارت قرار دهید تا زمان یکه آب آن به جوش بیاید. حال مقداری اسید سیتریک را به آب اضافه کنید و با استفاده از یک قاشق آن را در آب حل کنید. حدود 20 دقیقه صبر کنید تا محلول داخل کتری باقی بماند و سپس ان را با فراوان بشویید.

 

از بین بردن جرم و رسوب سماور با استفاده از جرم گیر مخصوص

برای تمیزی بهتر و از بین بردن رسوب سماور می توانید از جرم گیر مخصوص سماور نیز استفاده کنید. این نوع جرم گیر ها به صورت آماده موجود هستند و به عنوان تمیز کننده جرم کتری در فروشگاه های مختلف موجود هستند و به فروش می رسند. به این نکته توجه کنید که حتما از یک برند معتبر و شناخته شده استفاده کنید تا هیچ گونه ضرری برای شما نداشته باشد. اگر کموادی که خریداری می کنید اصل نباشد مکن است به سماور آسیب وارد کند و به علت شیمیایی بودن به سلامتی شما آسیب وارد کند. این ماده را با مقدار زیادی از آب ترکیب کنید،  سپس داخل سماور و یا کتری بریزید و مدتی اجازه دهید تا درون سماور باقی بماند. بعد از زمان مشخص سماور را با آب فراوان شستشو دهید.

سماور گازی 15 لیتری توشه راه مدل کوپه ای ترموکوپل دار

سماور گازی 15 لیتر توشه راه مدل کوپه ای ترموکوپل دار جنس بدنه آن برنجی و دارای پوشش بدنه نیکل کروم است. در ساخت سماور های برند توشه راه از بهترین مواد و آلیاژ استفاده شده است. این سماور شیک زیبایی خاصی را در طراحی بدنه دارد. سماور گازی 15 لیتر توشه راه مدل کوپه ای ترموکوپل دار منظره بسیار شیکی را به آشپزخانه شما میدهد. سماور 15 لیتر توشه راه یکی از استاندارد ترین و بهترین سماور های امروزی است. شرکت توشه راه این سماور ها را با کیفیت بسیار بالا طراحی نموده است. قیمت سماور گازی 15 لیتر توشه راه مدل کوپه ای بسیار به صرفه و اقتصادی میباشد. شرکت توشه راه محصولات خود را از بهترین مواد میسازد. این شرکت محصولات خود را در اندازه ها و طرح های متفاوت تولید می نمایید.

 

سماور گازی 9 لیتری برادران سیفی مدل آلمانی بدون ترموکوپل

جنس بدنه و جنس پایه های سماور گازی 9 لیتر برادران سیفی مدل آلمانی برنجی میباشد. جنس دسته های این سماور ها کاملا نسوز و مقاوم ساخته شده است. سماور های برادران سیفی مدل آلمانی بسیار ارزان قیمت و با کیفیت میباشد. جنس دسته های سماور برادران سیفی از باکالیت است. اگر در ساخت این دسته ها از مواد ی کیفیت استفاده کرده باشند بعد از مدتی از بین خواهد رفت. طراحی ظاهری این سماور از اهمیت بالایی برخوردار میباشد. البته تنوع محصولات امروزه بسیار زیاد است. میتوانید در میان برند ها و مدل های متفاوت آنها را انتخاب و خریداری نمایید. هنگام خرید سماور حتما به این نکته توجه کنید که کف سماور صخامت داشته باشد. اگر کف آن صخیم نباشد مقاومت پایینی را خواهد داشت.  

 

تمیز کردن فیلترهای کتری را فراموش نکنید

ممکن است سماور برقی و یا کتری شما دارای فیلتر باشد و اگر به موقع برای تمیزی آن اقدام نکنید باعث می شود که سوراخ های آن گرفته شود و کارایی خود را از دست بدهد. برای تمیز کردن فیلتر آن را از سماور و یا کتری خود جدا کنید و برای 20 دقیقه در یک لیوان که حاوی سرکه سفید است قرار دهید. فیلتر را بعد از 20 دقیقه یا نیم ساعت با یک برس نرم به آرامی تمیز کنید و با آب فراوان بشویید. فیلتر کتری های برقی به راحتی جدا می شوند و می توانید هر  زمان که لازم بود آن را جدا کرده و تمیز کنید.

چطور بدنه کتری و سماور را تمیز کنیم؟

همانطور که رسوب وجرم داخل سماور باید به خوبی و زود به زود تمیز شود بدنه سماور نیز باید به صورت مرتب و به موقع تمیز شود. مراقبت از بدنه سماور به همان اندازه داخل سماور مهم است. با تمیز کردن به موقع بدنه سماور می توانید د ر طول عمر آن یز نقش مهمی داشته باشید. برای تمیزی قسمت بیرونی سماور از یک اسکاج و تمیز کننده چند منظوره و یا مایع ظرفشویی استفاده کنید. اسکاج را به آرامی بر روی بدنه بکشید و بعد از خوب شستن ان را آب کشی کنید و برای خشک کردن آن از یک پارچه خشک استفاده کنید تا رد آب بر روی آن باقی نماند. برای تمیزی بهتر بدنه سماور می توانید از جوش شیرین، سرکه نیز استفاده کنید. پاک کننده های چند منظوره نیز در بازار موجود هستند که به راحتی بدنه سماور را پاک می کند.

 

چطور بدنه کتری و سماور را تمیز کنیم؟

 

چطور از ایجاد رسوب در سماور جلوگیری کنیم؟

از اینکه آب را درون سماور باقی بگذارید اجتناب کنید. سعی کنید سماوری خریداری کنید که متناسب با ظرفیت خانواده شما باشد. بعد از اینکه آب جوشید و از آن استفاده کردید آّ اضافی را خالی کیند و یا به اندازه ای آب بریزید که نیاز دارید. ماندن بیش از حجد آب درون سماور باعث به وجو آمدن رسوب در داخل آن می شود. تا جایی که می توانید برای پر کردن سماور از آب تصفیه شده استفاده کنید. داشتن یک سیستم تصفیه آب در خانه باعث می شود تا میزان زیادی از رسوب گرفتن داخل سماور جلوگیری شود.  به طور مرتب برای تمیزی سماور اقدام کنید و آن را زود به زود تمیز کنید. با تمیزی زود به زود رسوب کمتری در داخل کتری شکل می گیرد. اگر می توانید برای از بین بردن جرم و رسوب سماور از رسوب گیر سماور استفاده کنید. این رسوب گیر یک گلوله مفتولی کوچک است که از آن برای حذف کردن رسوبات داخل کتری و سماور استفاده می شود. طریقه استفاده از این سیم های مفتولی بسیار راحت است و فقط کافی است هر بار بعد از استفاده کردن از سیم جرم گیر آن را زیر آب بگیرید و به خوبی شستشو دهید و دوباره داخل سماور بیندازید.

چه کار کنیم تا از شر مزه فلز کتری خلاص شویم؟

حتما برایتان پیش آمده است که وقتی اب یا چایی خورده اید که طعم فلز را احساس کرده باشید. این اتفاق معمولا زمانی رخ می دهد که برای اولین بار از سماور و یا کتری استفاده می کنید. برای اینکه این مشکل پیش نیاید می توانید قبل از استفاده از سماور چندین بار آن را  بجوشانید و آب ان را خالی کنید تا زمان یکه احساس می کنید طعم آن تغییر کرده است. اما اگر بعد از جوشاندن نیز در طعم آن همچنان احساس بوی فلز کردید مقداری جوش شیرین را به ان به جوشانید و خالی کنید.